Τα τσουρέκια της Ιουλίας

Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2012 18:28
  • Υλικά για τα τσουρέκια: 2 βιταμ soft Altis , 400γρ. νεα φυτίνη , 3 κιλά αλεύρι για τσουρέκια , 2 κούπες γάλα , 1 κιλό ζάχαρη , 1 μαχλέπι σε σκόνη , 1/2 κιλό ψιχα καρύδι , 3 βανίλιες , 10 αυγά , 200γρ. μαγιά νωπή , ξύσμα από 2 πορτοκάλια.

 

  • Υλικά για την γέμιση: 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου , 3-4 κουταλιές σούπας κακάο , 2 βανίλιες , 500 ml. κρέμα γάλακτος , 1,5 κούπα ζάχαρη.
  • Εκτέλεση: πρώτα φτιάχνουμε το προζύμι. Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε την μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό και μισό κιλό αλεύρι και 1κ.γλ. αλάτι. Τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε , σκεπασμένα με μια πετσέτα για να φουσκώσουν πάνω από μισή ώρα. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε 1 κιλό ζάχαρη , 2 βιτάμ ( 2 κούπες περίπου ) και 1 μεγάλη ( 400γρ. ) νέα φυτίνη. Τα χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε 3 βανίλιες , 1 μαχλέπι και φλούδες απο 2 πορτοκάλια. Σπάμε τα αυγά ( δυο-δυο ) μέσα στην λεκάνη και προσθέτουμε 2 κούπες γάλα καυτό... Στη συνέχεια ρίχνουμε 3 και κιλά αλεύρι και τα ανακατεύουμε με τα χεράκια μας και το αφήνουμε να φουσκώσει , σκεπασμένο με μια κουβέρτα , σε ζεστό μέρος για περίπου 40-45 λεπτά. Όταν υπερδιπλασιαστεί η ζύμη παίρνουμε 1 κομμάτι ζυμάρι και με αλευρωμένα χέρια το ανοίγουμε με χοντρό πλάστη ( να μην γίνει το φύλο πολύ λεπτό ) , το αλευρώνουμε και λίγο για να μην κολλάει... ( περίπου 20 εκατοστά ορθογώνια πρέπει να γίνουν ).Φτιάχνουμε πλεξούδες ( με χέρια λαδωμένα ) και τις βάζουμε σε λαδωμένες φόρμες ή σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε περίπου 1 ώρα στους 160 βαθμούς ( στις αντιστάσεις ).
  • Προσέξτε: Άν θέλουμε κάνουμε τα μισά τσουρέκια με γέμιση και για την γέμιση ετοιμάζουμε το μίγμα ως εξής: Τρίβουμε στο μπλέντερ μισό κιλό ψίχα καρύδι , 1 κουτί μπισκότα , 3-4κ. σούπας κακάο , 2 βανιλιες και την κρέμα γάλακτος ,ανακατεύοντας τα και στο τέλος προσθέτουμε 1,5 κούπα ζάχαρη και τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν... Όταν το ζυμάρι που πρώτοφτιάξαμε φουσκώσει αρκετά ( υπερδιπλασιαστεί ) παίρνουμε 1 κομμάτι ζυμάρι και με αλευρωμένα χέρια το ανοίγουμε με χοντρό πλάστη ( να μην γίνει το φύλο πολύ λεπτό ) , το αλευρώνουμε και λίγο για να μην κολλάει... Μετά απλώνουμε γέμιση και το διπλώνουμε σε ρολό. Τα δυο πρώτα τα κάνουμε μαζί πλεξούδα , τα αλοίφουμε με αυγό και τα τοποθετούμε μέσα σε φόρμες ή σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε περίπου 1 ώρα στους 160 βαθμούς ( στις αντιστάσεις ).
  • Τα τσουρέκια αυτά είναι αποδεδειγμένα πολύ νόστιμα και είναι μια πρόταση της Ιουλίας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρουμανία. Δοκιμάστε τα...
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2012 18:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σπαγγέτι με γαρίδες Ισπανική ομελέτα »

Άρθρα & Συμβουλές Διατροφής

  • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ
    Ο επιστήμονας της διατροφής!Ο διαιτολογος και ο διατροφολόγος είναι ένα επάγγελμα υγείας, που απαιτεί βαθιές γνώσεις σχετικά με τα τρόφιμα αυτά καθ' εαυτά, τη διατροφή…
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ...
    ΘΕΡΜΙΔΕΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΙΤΑ... ΘΕΡΜΙΔΕΣ Οι θερμιδες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την διατροφή και εφιάλτης όλων των ανθρώπων που παλεύουν να χάσουν βάρος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μονάδα…
  • ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ Νικήστε σήμερα τα παραπανίσια κιλά!Η απωλεια βαρους (αδυνατισμα), αποτελεί κυριολεκτικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι ενδεικτικό ότι στη…

Τελευταίες δημοσιεύσεις στο Forum

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Blog

free-profile