Οι κουραμπιέδες της θείας Ελένης

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012 11:05
Υλικά: 1/2 ποτήρι άχνη

 

1 ποτήρι σπορέλαιο-καλαμποκέλαιο

1 μπέικιν πάουντερ

λίγη σόδα μαγειρική ( στη μύτη του κουταλιού )

1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

1 φλιτζάνι αμύγδαλα αλεσμένα καλά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση: Μέσα σε μια λεκάνη βάλτε την άχνη , το λάδι και ανακατέψτε τα... Προσθέστε το μπέικιν , την σόδα , τα αμύγδαλα και το λικέρ , ανακατέψτε τα καλά και στο τέλος προσθέστε. το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι το σημείο να μην κολλάει στα χέρια ( προσέξτε. να μην γίνει ούτε πολύ μαλακή , ούτε πολύ σκληρή. η. ζύμη ). Λαδώστε ένα ταψί της κουζίνας σας και τοποθετήστε μέσα στρόγγυλους κουραμπιέδες ( σε σχήμα μικρού κεφτέ ) και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να κοκκινίσουν λίγο... ( προσέξτε δεν θέλουν πολύ ώρα ). Βγάλτε το ταψί να κρυώσουν οι κουραμπιέδες και μετά πασπαλίστε τους με λίγη άχνη και είναι σούπερ...!!!!!!