Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Τρίτη, 22 Μάρτιος 2011 15:07
Πρώτα θα ξεπλύνετε τον μπακαλιάρο και θα τον αφήσετε να ξαρμυρίσει 1 μέρα σίγουρα , αφού θα έχετε αλλάξει το νερό 5-6 φορές...!! Μετά θα του βγάλετε την πέτσα και τα κόκκαλα και θα τον τεμαχίσετε... Για να φτιάξετε την σκορδαλιά θα λιώσετε 2 πατάτες βραστές με το γουδί , στην πορεία θα προσθέσετε σκόρδο λιωμένο , ξύδι και αλάτι. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέστε και λίγο ελαιόλαδο ( 3κ.σ. ) σιγά-σιγά... Σκεπάστε την σκορδαλιά και τοποθετήστε την στο ψυγείο μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος. Φτιάξτε αραιό κουρκούτι με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ , προσθέστε αλάτι και λεμόνι. Μετά... βουτήξτε ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο που καίει... Γυρίστε τα να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές και αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν αρκετά...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαχανικά πλακί Αχιβαδάκι με κόκκινη σάλτσα »

Άρθρα & Συμβουλές Διατροφής

  • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ
    Ο επιστήμονας της διατροφής!Ο διαιτολογος και ο διατροφολόγος είναι ένα επάγγελμα υγείας, που απαιτεί βαθιές γνώσεις σχετικά με τα τρόφιμα αυτά καθ' εαυτά, τη διατροφή…
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ...
    ΘΕΡΜΙΔΕΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΙΤΑ... ΘΕΡΜΙΔΕΣ Οι θερμιδες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την διατροφή και εφιάλτης όλων των ανθρώπων που παλεύουν να χάσουν βάρος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μονάδα…
  • ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ Νικήστε σήμερα τα παραπανίσια κιλά!Η απωλεια βαρους (αδυνατισμα), αποτελεί κυριολεκτικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι ενδεικτικό ότι στη…

Τελευταίες δημοσιεύσεις στο Forum

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Blog

free-profile