Μαρμελάδα φράουλα Προτεινόμενο

Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 19:18

Υλικά: 2 κιλά ώριμες και μικρές φράουλες , 1,5 κιλό  ζάχαρη , 1 μήλο τριμμένο και τον χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μιά μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Ρίχνουμε την ζάχαρη σε στρώσεις ( φράουλες-ζάχαρη εναλλάξ ). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μιά νύχτα. Το επόμενο πρωί τρίβουμε μέσα στη κατσαρόλα το μήλο και τη  βάζουμε σε μέτρια φωτιά ( το μήλο περιέχει πηκτίνη και βοηθά στο πήξιμο της μαρμελάδας ). Μόλις πάρει βράση  βγάζουμε τον αφρό και αφήνουμε την μαρμελάδα να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα κολάει και αφήνει μια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αδειάζουμε την καυτή  μαρμελάδα μέσα σε βάζα καυτά και καλά αποστυρωμένα. ( η αποστύρωση των βάζων γίνεται με την τοποθέτηση τους σε ζεστό Φούρνο για 10-15 λεπτα) . Τα καπάκια τα βράζετε σε νερό και τα τοποθετήτε και αυτά καυτά. Σφραγίζουμε τα βάζα, τα ανάποδογυρίζουμε και τα αφηνουμε να κρυώσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 19:31

Άρθρα & Συμβουλές Διατροφής

  • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ
    Ο επιστήμονας της διατροφής!Ο διαιτολογος και ο διατροφολόγος είναι ένα επάγγελμα υγείας, που απαιτεί βαθιές γνώσεις σχετικά με τα τρόφιμα αυτά καθ' εαυτά, τη διατροφή…
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ...
    ΘΕΡΜΙΔΕΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΙΤΑ... ΘΕΡΜΙΔΕΣ Οι θερμιδες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την διατροφή και εφιάλτης όλων των ανθρώπων που παλεύουν να χάσουν βάρος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μονάδα…
  • ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ Νικήστε σήμερα τα παραπανίσια κιλά!Η απωλεια βαρους (αδυνατισμα), αποτελεί κυριολεκτικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι ενδεικτικό ότι στη…

Τελευταίες δημοσιεύσεις στο Forum

Περισσότερα Θέματα »

Blog

free-profile