Τα μελομακάρονα της Βασιλικής Προτεινόμενο

Τρίτη, 25 Δεκέμβριος 2012 16:39
Σε 1 μπολ βάλτε 2φλ. τσαγιού ελαιόλαδο , 2κ.σ. κονιάκ , 1φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι , μέσα στον οποίο θα διαλύσετε 1κ.γλ. σόδα. Για τη συνέχεια προσθέστε 1κ.γλ. κανέλα , 1κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού , 2φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια και 1φλ. ζάχαρη μαζί με 3κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι ελαφρώς σπασμένο. Ανακατέψτε πολύ καλά με το χέρι σας ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά και ρίξτε σιγά-σιγά περίπου 1 κιλό αλεύρι στο οποίο θα έχετε προσθέσει 1κ.σ. μπέικιν πάουντερ και μετά ζυμώστε το μίγμα μέχρι να πάρει μια ομοιογενή , λαδερή και κάπως μαλακή ζύμη. Πλάθετε με αυτήν μακρόστενα μπισκότα τα οποία θα τα τοποθετήσετε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και θα τα ψήσετε στους 180οC για 45΄ και στην συνέχεια θα τα αφήσετε έως ότου γίνουν χλιαρά. Στο μεταξύ... ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας 2φλ. τσαγιού μέλι , μαζί με 1φλ. τσαγιού ζάχαρη και 1½ φλ. τσαγιού νερό για 8΄-10΄. Μόλις βράσει το σιρόπι θα το περιχύσετε όπως είναι καυτό στο ταψί με τα χλιαρά μελομακάρονα και θα το αφήσετε να το ρουφήξουν όλο. Μετά μπορείτε να τα γαρνίρετε με ψιλοτριμμένο καρύδι , λίγη κανέλα και λίγο καβουρδισμένο σουσάμι.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012 15:56