Χοιρινό πρασοσέλινο της γιαγιάς

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2011 23:41

Κοψτε 1 κιλό χοιρινό ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Πλύντε το και βάλτε το στην κατσαρόλα να στεγνώσουν τα υγρά. Μετά σοτάρετε το σε λίγο ελαιόλαδο , ρίξτε πιπέρι , αλάτι και προσθέστε 1 ποτήρι νερό. Όταν σωθεί το νερό ρίξτε μέσα 1 κιλό πράσα ( 1,5 κιλό ακαθάριστα ) , κομμένα σε μικρά κομμάτια και 1 ματσάκι σέλινο ή σελινόριζα. Τα πράσα να τα βάλετε στο μισό μέρος της κατσαρόλας και το κρέας στο άλλο μισό. Όταν μαραθούν αρκετά τα πράσα , τα ανακατεύετε ελαφρώς και ρίχνετε 1,5-2 ποτήρια νερο. Αφήστε το φαγητό να βράσει και να μείνει με λίγο ζωμό ( περίπου 1 κούπα ). Χτυπήστε ένα αυγό ( πρώτα χτυπήστε το ασπράδι και μετά τον κρόκο ) , τον χυμό ενός λεμονιού και τον ζωμό από την κατσαρόλα. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στο φαγητό ( όχι πάνω στη φωτιά ) , κουνήστε την κατσαρόλα ελαφρά... και προσέξτε... δεν πρέπει να ανακατέψετε το φαγητό για να μην λειώσει...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μηλόπιτα Οι κουραμπιέδες της θείας Ελένης »

Άρθρα & Συμβουλές Διατροφής

  • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ
    Ο επιστήμονας της διατροφής!Ο διαιτολογος και ο διατροφολόγος είναι ένα επάγγελμα υγείας, που απαιτεί βαθιές γνώσεις σχετικά με τα τρόφιμα αυτά καθ' εαυτά, τη διατροφή…
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ...
    ΘΕΡΜΙΔΕΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΙΤΑ... ΘΕΡΜΙΔΕΣ Οι θερμιδες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την διατροφή και εφιάλτης όλων των ανθρώπων που παλεύουν να χάσουν βάρος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μονάδα…
  • ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ Νικήστε σήμερα τα παραπανίσια κιλά!Η απωλεια βαρους (αδυνατισμα), αποτελεί κυριολεκτικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι ενδεικτικό ότι στη…

Τελευταίες δημοσιεύσεις στο Forum

Blog

free-profile